Nieuwsbrief Contact facebook
 
Kinderen Over ons Navajeevan Ook u

Navajeevan - nieuw leven

Navajeevan is in 1989 opgericht door de Salesianen van Don Bosco in samenwerking met de gemeenteraad van Vijayawada. Navajeevan is van een eerste opvanghuis (Bala Bhavan) uitgegroeid tot een grote organisatie met meerdere opvanghuizen en verricht hulp op vele gebieden, zoals emotionele begeleiding en het leggen van contacten met de kinderen op straat.

Missie en doel

Navajeevan heeft als visie 'een kindvriendelijke samenleving, waar aan de rechten van kinderen voldaan wordt'. Om daar aan bij te dragen, heeft Navajeevan als doel het creëren van een plek waar kinderen in een huiselijke sfeer kunnen leven en weer tot hun recht kunnen komen. Liefhebbende pleegouders, goede voeding, lichamelijke verzorging, medische zorg en onderwijs staan hierbij centraal. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het emotionele welzijn van de kinderen door middel van persoonlijke gesprekken en begeleiding door de medewerkers van het project. Navajeevan is een project voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar, in allerlei risicosituaties. Dat betekent kinderen die op straat leven, werkende kinderen, kinderen die aan drugs verslaafd zijn, kinderen van achtergestelde gemeenschappen (vooral meisjes) en kinderen in conflict met justitie. Navajeevan werkt niet alleen in de stad Vijayawada, maar ook op het grotere niveau van de staat Andhra Pradesh. Door samenwerking met de gemeente, politie, spoorwegen, bedrijven die kinderen in dienst hebben en andere projecten voor straat- en werkende kinderen, streven ze ernaar de gehele staat kindvriendelijk te maken. Tot op heden (2012) is het gelukt om, samen met alle andere organisaties, in totaal 60.000 kinderen te helpen, waarvan er ongeveer 30.000 terug naar huis konden. De rest is ondergebracht bij een familie of leeft nu zelfstandig.

Erkenning

In 1996 ontving Navajeevan uit handen van de President van India de 'National Award for Child Welfare', een prijs die jaarlijks door de regering van India beschikbaar wordt gesteld aan een organisatie die baanbrekend werk doet voor het welzijn van kinderen. Dit is één van de vele erkenningen voor het goede werk van Navajeevan. Kijk hier voor een overzicht van overige prijzen en erkenningen die Navajeevan heeft gekregen. Op de website van Navajeevan zelf is nog allerlei meer informatie en leuk beeldmateriaal te vinden.

Copyright stichting Vrienden van Navajeevan 2020